CoronaCheck

Kur të beni një test për një punëtorë i shëndetsisë ?

Për personat nga 6 vjeç ose më shumë, një test antigjenik dhe/ose PCR, i bërë nga një punëtore i shëndetsisë, është rekomanduar në situatat të mëposhtme :

Nëse keni simptoma

Një test është i rekomanduar nëse keni të pakten një simptomê nga simptomave të mëposhtme :

  • Simptoma të frymmarrjës (kollë, dhimbje të fytit, pa frymë ose dhimbje në gjoks) 
  • Temperaturë 
  • Humbja e shijës ose të erës (pa e pas hundën e zënë)
  • Ndjesi te lodhjës të përgjithshme 
  • Dhimbje të muskujt 
  • Dhimbje koke 
  • Rrufë (hundën e zënë ose e lëngshme) 
  • Simptoma gastrointestinale (të përziera, të vjella, diarre ose dhimbje barku) 
  • Shpërthime në lekurë ose humbje e ngjyrës në gishta të dorës ose të kamës
Pas një auto-test pozitiv

Nëse keni bërë një auto-test dhe ai është pozitiv, për ta konfirmuar një test duhet të bëhet në një qendër ose një farmaci.

Për një çertifikat COVID

Nëse nuk jeni plotësisht i vaksinuar dhe ju duhet një çertifikat COVID. Në këtë rastë, një rezultat negativ është i vlefshme 24 orë për një test i shpejt antigjenik dhe 72 orë për një test PCR.

Në udhetimë

Nëse udhëtoni jasht Zvicrrës, informohuni te ambasada e vendit ku po udhëtoni, për ti ditur kriteret e hyrjës. Në shumë vende, një deshmi të ni vaksinimi të plotë mjafton. Një test antigjenik dhe/ose PCR është ndonjeherë i nevojshum. Sigurohuni ta bëni një test në një qender e autorizuar për të dorëzuar çertifikata për udhëtimë.

Nëse vini në Zvicerr nga jashti, informohuni në rekomandimet e OFSP-s, për ta ditur nëse një formular të hyrjës, një test negativ dhe/ose një karantinë janë te nevojshum.

Ku të testoheni ?

Lista e qendrëve officiale për të bërë një test SARS-CoV-2 antigjenike ose PCR
Për të ditur më shumë
Informacion për punëtoret e shendetsisë